Miesięczne archiwa: Luty 2015

Podopieczni ŚDS z Wysokiej Głogowskiej w Centrum Caritas w Budach Głogowskich

30 stycznia 2015 r. grupa osób ze Środowiskowego Domu Samopomocy w Wysokiej Głogowskiej wraz z opiekunami (na czele z Panią Lucyną Organiściak i ks. kan. Zbigniewem Gargasiem) odwiedzili Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich. Uczestniczyli w zajęciach edukacyjnych

Napisano w 2015

WTZ Ropczyce w Budach Głogowskich: „andrzejki” z „Naturą 2000”

Ponad 50 osób niepełnosprawnych z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ropczycach wraz z opiekunami na czele z Panią Kierownik Urszulą Rymut przybyło 25 listopada 2014 r. do Ośrodka Caritas w Budach Głogowskich, aby poznawać obszary chronione europejskiej sieci „Natura 2000”. Zwieńczeniem

Napisano w 2014

Osoby niepełnosprawne z Ośrodka w Strzyżowie poznają „Naturę 2000”

20 listopada 2014 r. podopieczni Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Strzyżowie wraz z opiekunami odwiedzili Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich. Punktem wyjścia spotkania była prelekcja ks. Piotra Potyrały dotycząca obszarów chronionych „Natura 2000”. Następny punkt programu stanowiły zajęcia

Zdrowo i wesoło – z Caritas i z Tesco w Budach Głogowskich

W ramach współpracy z Fundacją „Tesco Dzieciom” Caritas Diecezji Rzeszowskiej realizuje w Ośrodku w Budach Głogowskich projekt „Zdrowa żywność i aktywność – na każdy dzień”, Jego celem jest promowanie zdrowego trybu życia, walka z otyłością oraz zaangażowanie w wolontariat. Beneficjentami

„Strzelec” w Budach Głogowskich

Od 14 do 16 listopada 2014 r. w Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich odbyło się spotkanie członków Związku „Strzelec” z całej Polski. Wśród uczestników spotkania nie zabrakło również przedstawicieli grup paramilitarnych oraz instruktorów ze szkół walki wręcz.

Napisano w 2014

„Wszyscy różni – wszyscy równi” – niepełnosprawni w Centrum Caritas w Budach Głogowskich (cz. II)

Kontynuując realizację projektu „Wszyscy różni – wszyscy równi” – Caritas Diecezji Rzeszowskiej współpracując z Regionalnym Ośrodkiem Polityki Społecznej w Rzeszowie zaprosiła w dn. 28-29 października 2014 r. do Centrum w Budach Głogowskich osoby niepełnosprawne z WTZ w Kolbuszowej, WTZ w

Z piosenką w Centrum Caritas w Budach Głogowskich

18 października 2014 r. w Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich odbył się Wojewódzki Festiwal Piosenki Religijnej – pod hasłem „Dobrze jest dziękować Panu i śpiewać Imieniu Twemu, o Najwyższy”. Spotkanie rozpoczęła Pani Renata Czach – dyrektor Zespołu

„Natura 2000” z Janem Pawłem II

170 osób – uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół w Strażowie przybyło 15 października 2014 r. do Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich, aby przez modlitwę, udział w warsztatach i prezentacjach multimedialnych poznawać cechy charakterystyczne obszarów „Natura 2000”.