Dzień Matki z Caritas i „Naturą 2000”

24 maja 2014 r. w Centrum Caritas w Budach Głogowskich został zorganizowany „Gminny Dzień Matki z Naturą 2000”. Uroczyste spotkanie zgromadziło prawie 300 osób z gminy Głogów Małopolski. Wśród gości byli m.in. poseł Zbigniew Chmielowiec, poseł Stanisław Ożóg, burmistrz Paweł Baj, zastępca burmistrza – Jerzy Komaniecki, dyrektor Zespołu Szkół w Budach Głogowskich – Renata Czach, dyrektor M-GOPS-u – Monika Bernat, prezes Banku Spółdzielczego – Stanisław Pado, proboszcz parafii w Budach Głogowskich – ks. kan. Paweł Zimny oraz ks. kan. Antoni Bukała. Gościem specjalnym była Pani Katarzyna Liszcz.

Gości powitała pani sołtys Bud Głogowskich – Barbara Madej. Następnie ks. dr Piotr Potyrała przedstawił historię powstania Centrum w Budach Głogowskich oraz najważniejsze założenia europejskiej sieci „Natura 2000”. Część artystyczna została wykonana przez uczniów Zespołu Szkół w Budach Głogowskich. Po jej zakończeniu głos zabrali zaproszeni goście. Zwieńczeniem przemówień było wręczenie medali dla zasłużonych kobiet – matek wielu dzieci.

Kolejną częścią spotkania była biesiada z „kuchnią Natury 2000”. Wszyscy uczestnicy w miłej atmosferze spędzili czas, zapoznając się z funkcjonowaniem Centrum Caritas w Budach Głogowskich oraz doskonale się bawiąc.

Strona główna » Dzień Matki z Caritas i „Naturą 2000” » Dzień Matki z Caritas i „Naturą 2000”Nazwa nowego albumu