Z piosenką w Centrum Caritas w Budach Głogowskich

18 października 2014 r. w Centrum Promocji Obszarów „Natura 2000” w Budach Głogowskich odbył się Wojewódzki Festiwal Piosenki Religijnej – pod hasłem „Dobrze jest dziękować Panu i śpiewać Imieniu Twemu, o Najwyższy”. Spotkanie rozpoczęła Pani Renata Czach – dyrektor Zespołu Szkół w Budach Głogowskich, która – jako główna organizatorka Festiwalu, powitała zaproszonych gości. Następnie głos zabrał ks. dr Piotr Potyrała z rzeszowskiej Caritas, który przedstawił założenia sieci ekologicznej „Natura 2000”.

Istotnym elementem spotkania była rywalizacja artystów – uczniów podzielonych na dwie grupy wiekowe. W przerwie spotkania prelekcję wygłosił Pan Jan Jodłowski, który zaprezentował obszary chronione w Polsce.

Emocje sięgnęły zenitu podczas ogłaszania wyników rywalizacji piosenkarskich. Wszyscy uczestnicy Festiwalu zaprezentowali wysoki poziom artystyczny, śpiewając Panu i miło spędzając czas.

Strona główna » Z piosenką w Centrum Caritas w Budach Głogowskich » Z piosenką w Centrum Caritas w Budach Głogowskich