Zdrowo i wesoło – z Caritas i z Tesco w Budach Głogowskich

W ramach współpracy z Fundacją „Tesco Dzieciom” Caritas Diecezji Rzeszowskiej realizuje w Ośrodku w Budach Głogowskich projekt „Zdrowa żywność i aktywność – na każdy dzień”, Jego celem jest promowanie zdrowego trybu życia, walka z otyłością oraz zaangażowanie w wolontariat.

Beneficjentami spotkania, które odbyło się 19 listopada 2014 r. – byli gimnazjaliści z Zespołu Szkół w Głogowie Małopolskim. W tematykę spotkania wprowadził uczestników ks. dr Piotr Potyrała. Elementem zajęć praktycznych były warsztaty „Kuchni natury”, których celem jest nauka przygotowania prostych, smacznych i zdrowych potraw. Tym razem dzieci pod opieką Pani Karoliny Pastuły przygotowały pyszną sałatkę grecką oraz deser owocowy. Trzeci punkt zajęć projektowych stanowił blok tematyczny „Apteka natury”. Został on przeprowadzony przez specjalistę z tej dziedziny – Pana Jana Jodłowskiego. Kontynuacją zajęć był blok sportowy: dzieci z radością podjęły wysiłek, grając w tenisa stołowego, „piłkarzyki” i bilard. Na zakończenie spotkania – jego uczestnicy otrzymali upominki oraz spożyły pyszny obiad.

Strona główna » Zdrowo i wesoło – z Caritas i z Tesco w Budach Głogowskich » Zdrowo i wesoło – z Caritas i z Tesco w Budach Głogowskich